PIGMENTVLEKKEN 

Wat zijn pigmentvlekken:

Pigment geeft kleur aan je huid, haar en ogen. Pigmentvlekken komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Ze worden veroorzaakt door een ophoping van melanine. Dit is een organisch pigment dat als functie heeft de schadelijke stralen van UV en andere vrije radicalen tegen te houden en zodoende je lichaam gezond te houden. Wanneer dit proces verstoord is of wordt, kunnen er ophopingen van pigment ontstaan. Deze ophopingen noemen wij pigmentvlekken. Door de jaren heen kan deze pigmentophoping steeds dikker worden.

Er zijn verschillende soorten: je pigmentvlek kan hormonaal ontstaan zijn door bijvoorbeeld zwangerschap of medicijnen. Dit heet melasma.
Ook huidveroudering (ouderdomsvlekken) en te veel zonlicht geven pigmentvlekken.

 


Behandeling van pigmentvlekken:

Het is afhankelijk van onze diagnose hoe wij gaan behandelen. Met apparatuur kunnen we de pigmentvlekken verminderen en lichter krijgen. Deze vlekken worden veroorzaakt door huidveroudering en/of te veel zonlicht. 

Melasma (hormonaal) pigment is weer meer gebaat bij intensieve peeling behandeling. Dit pigment zie je vaak bij het voorhoofd, rondom de ogen en rondom de mond. Met plasma light kunnen we echte hardnekkige vlekken verwijderen.

Pigment wordt vaak verergerd en getriggerd door zonlicht, de pil of andere medicijnen met hormonen erin. Daarom is het belangrijk als je onze behandeling start, om de huid ook thuis te gaan onderhouden met een speciaal pigment product, een ondersteunend voedingssupplement en - heel belangrijk - een beschermende dagcrème met een hoge zonnebescherming erin.
Er zijn goede resultaten te behalen, mits je voorzichtig met je huid omspringt, ook na je behandeling. Je blijft gevoelig voor pigmentvorming dus wees er dan ook zuinig op als we het pigment verwijderd hebben. Er blijft natuurlijk sprake van individuele verschillen waardoor het resultaat niet bij iedereen gelijk is.

Kom langs en laat je voorlichten over de mogelijkheden.