definitieve ONTHARING

Definitief ontharen:
De haren in het gezicht kunnen wij ook definitief verwijderen.

 

IPL-ontharing:

Hierbij worden haartjes d.m.v. Intense Pulsed Light System verwijderd. Dit is een bepaald licht dat omgezet wordt in warmte.

Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortel geen nieuwe haartjes meer zal produceren. IPL wordt toegepast bij veel, dikke of donkere haren. Wij voeren geen IPL behandelingen meer uit op het lichaam. Alleen donkere haartjes in het gezicht en/of hals. Lichtere haren in het gezicht zijn ook niet te behandelen met IPL.

 

 

Hoe vaak kun je behandelen:
Je haren hebben een groeicyclus van 3 fases, de belangrijkste is de anagene fase. Dit is de actieve groeifase. Alleen deze haren kunnen per behandeling definitief vernietigd worden. Elke 4-6 weken ontstaat er een nieuwe haar die weer in deze fase zit. Daarom zijn de behandelingen vaak in deze frequentie bij IPL-ontharing. Meestal is een kuur van 10-12 behandelingen voldoende. Het totale aantal behandelingen kan per persoon verschillen omdat dit afhankelijk is van bijv. de hormoonhuishouding, man/vrouw en genetische aanleg.

Houd bij deze methode rekening met het feit dat er consequent en regelmatig een behandeling ondergaan moet worden. Zodra je stopt of er langer dan 2 maanden tussen laat zitten sla je haargroeifases over en duurt het alleen maar langer voordat je resultaat kan verwachten. De gemiddelde behandeling is ongeveer 12 behandelingen, intensiteit 1x per 4-6 weken. Dus je bent ongeveer een jaar bezig voordat er duidelijk resultaat is en afgebouwd kan worden. Bij sommige duurt het ook langer, dit is van tevoren niet in te schatten omdat er een heleboel factoren meespelen die het resultaat kunnen beinvloeden.

IPL is in zoverre definitief dat de haren die nu aanwezig zijn verminderd worden tot 80-90%. Er zullen altijd wat lichtere haartjes overblijven. Door de jaren heen kun je wel weer haargroei krijgen door de overgang, medicijnen met hormonen, zwangerschap etc. Dit zijn de zgn slapende haarzakjes die dan actief kunnen worden.

 

 

 

Doet het pijn:
IPL-ontharing werkt snel en op een groter gebied, waardoor de warmte verdeeld wordt over je huid. Hierdoor is het nagenoeg pijnloos, ook doordat onze nieuwe machine een gekoelde kop heeft die persoonlijk ingesteld kan worden. Toch is de pijngrens voor iedereen verschillend, dus de 1 zal het meer voelen, terwijl een ander bijna niets voelt. Wat je voelt is warmte, of het gevoel dat er een elastiekje tegen je huid aanklapt.


Hoeveel kost het:
Prijzen van IPL zijn vanaf € 24,00. Vraag een vrijblijvende intake gesprek aan voor een exacte prijsopgave. Tijdens ons intakegesprek geven wij je een indicatie van de kosten. Dit is een indicatie omdat wij nooit kunnen voorspellen hoe je haarwortels en lichaam op de behandeling gaan reageren.

 

Is het veilig:
Onze ontharing apparatuur behoort tot de best medisch gecertificeerde apparaten. Ze zijn veilig, verantwoord en vertrouwd zoals ook al onze andere behandelingen. Wij hebben onze certificaten ontharing en met een ervaring van 30 jaar weten wij ook exact waar we mee bezig zijn. De apparatuur heeft zoveel mogelijkheden qua instelling dat wij altijd de best mogelijke sterkte kunnen instellen, speciaal toegespitst op jouw huid en haren. IPL gaat uitsluitend via haren naar de haarwortel, het licht gaat niet door je huid heen naar andere gebieden of talgkliertjes. Hierdoor is het 100% veilig voor je huid. Ook elektrische ontharing is alleen werkzaam bij de haarwortel. Wel kun je hierbij wat meer huidreactie verwachten, wat je met een bepanthen creme kunt kalmeren.

Volg wel onze nazorg voorschriften op. Belangrijk is ook een sunblock te gebruiken in het gezicht en geen gebruik te maken van een zonnebank.


Kan ik mijn haren nog op een andere manier verwijderen bij jullie:
Ja. Je kunt kiezen voor waxen of harsen. Hierbij worden de haren tijdelijk tot de haarwortel eruit gehaald waardoor het 4/6 weken duurt voor de haartjes weer terug zijn. Ideaal voor een feestje of vakantie. Doe je normaal scheren, dan moet je er wel voor zorgen dat de haartjes lang genoeg zijn om geharst te worden. Harsen kan op het gehele lichaam toegepast worden.