GEVOELIGE HUID  

Wat is een gevoelige huid:

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit merk je bijvoorbeeld aan extreme rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel. Deze symptomen kunnen zich zowel op het gezicht als op de rest van het lichaam voordoen.
Elke huid is in bepaalde mate gevoelig, want eigenlijk betekent dit dat ze in staat is om zintuiglijke prikkels waar te nemen. Maar waarnemen betekent ook selecteren. Een van de belangrijkste functies van de huid is immers de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro-organismen. De huid moet dus ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten en welke niet. Een te gevoelige huid is niet meer in staat om deze selectie te maken. Het afweermechanisme is verstoord waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen irriterende stoffen. Als gevolg hiervan wordt de bovenste laag van de huid erg poreus, waardoor externe prikkels gemakkelijk kunnen binnendringen. Als compensatie zal de huid zichzelf beschermen door harder te worden, met een geïrriteerde en vaak ruwe huid als gevolg.

Behandeling van een gevoelige huid:

Het allerbelangrijkste is dat we je huid weer gaan herstructureren. We gaan samen bekijken hoe je thuis de huid beter in balans kunt krijgen. We zullen kijken naar je voedingspatroon en welke producten je het beste kan gaan gebruiken. Zolang de schubjes van je huid niet goed gesloten zijn zal de barrière in disbalans blijven, waardoor je veel en snel op stoffen zult reageren. Met milde, natuurlijke behandelingen gaan we je helpen de stabiliteit van je huid te verbeteren. Zo gaan we stapje voor stapje naar een mooie, stralende huid.