COUPEROSE

 

 

Wat is couperose:

Couperose is een aandoening van de gezichtshuid waarbij rode vlekken ontstaan. Die vlekken zijn in feite een toegenomen aantal kleine bloedvaatjes die zijn uitgezet. Soms is er maar 1 plekje of enkele “spinnavea”, vaak is er ook een groter gebied waar het uitzet.
De plaatsen waar dit vooral voorkomt zijn de neus, het voorhoofd en het gebied van de wangen. Het bloed blijft erin achter en de vaatjes schijnen door de huid heen. Als deze aandoening heel hevig is kan het gezicht er helemaal rood uitzien. De aandoening kan geen kwaad maar wordt vaak als hinderlijk ervaren.

 

Behandeling van couperose:

Via een dunne naald wordt warmte het weefsel in gestuurd, zodat de vaatjes weer klein worden en verdwijnen. De behandeling wordt aangevuld met een kalmerende creme zodat de huid steviger wordt en zich van binnenuit gaat herstellen. Hierdoor krijgen nieuwe adertjes minder kans zich te ontwikkelen.
Na de behandeling kan de huid wat dikker en rood worden. Ook kun je wat korstvorming krijgen. Na een paar dagen is de huid weer hersteld. Wel adviseren wij na deze behandeling maar zeker preventief bij dit huidtype een dagcreme te gebruiken met hoge spf factor. Deze beschermt de huid tegen vochtverlies, nieuwe vorming van couperose en pigmentvlekken.

 

Prijzen: 

Couperose behandeling vanaf 17,50.
Kom langs en maak gebruik van ons gratis en vrijblijvende intakegesprek waarbij we een persoonlijk verbeteringsplan opstellen.