Bindweefsel en huidveroudering

                               

 

Onze huid verslapt naarmate we ouder worden. Onze behandelingen zijn erop gericht dit op heel veel vlakken aan te pakken. Bindweefselmassage is speciaal ontwikkeld om huidverslapping te verminderen.
Het werkt op 4 verschillende vlakken:

  1. Op de lymfebanen
  2. Het interstitiƫle vocht (celkern)
  3. Het bindweefsel en de aanhechtingen op de botten
  4. Onderliggende spieren in de huid

De bindweefselmassage wordt toegepast en samengevoegd met de gewone gezichtsmassage in de Luxe Facial, de Gold Facial en de Bindweefsel Facial. Wees voorbereid op een stevige aanpak waarbij het gezicht, de hals en de schouders behandeld worden. Dit kan soms wat pijnlijk aanvoelen. Je huid wordt strakker, voller en stralender.

 

Onderstaand een foto van huidstructuur verlies van onderhuids steunweefsel.

 

Hoe veroudert je gezicht:

De veroudering van je gezicht vindt maar liefst plaats op drie niveaus tegelijk:

  1. Huidstructuur
  2. Volume
  3. Botverlies

Het is een proces dat al start als je 21 jaar bent geworden. Dit gaat door, je kunt het niet stoppen. De huidstructuur verandert: de celdeling gaat langzamer, met als gevolg dat de huid zich minder snel vernieuwt en de huid wordt droger, dunner en gaat rimpelen. Zowel interne factoren (hormoonveranderingen, stress, drugs/medicijnen, eten, drinken, slapen, genetische aanleg) als externe factoren (de zon en het klimaat) hebben invloed op onze huid en hoe deze eruit gaat zien. Je kunt zelf dus ook het een en ander doen om het verouderingsproces te vertragen. Door het verdwijnen van onderhuids bindweefsel is er sprake van volumeverlies waardoor er een herverdeling plaatsvindt (het zakt vanuit de wangen naar beneden naar de kaak). Bovendien is er sprake van botverlies. De schedel wordt letterlijk kleiner. De veranderende huidstructuur, volume- en botverlies worden als geheel zichtbaar, ook al voltrekken deze processen zich los van elkaar.

 

Effecten van Bindweefselmassage:

Pakt op alle drie de niveaus het weefsel aan. Na de behandeling voel je je huid tintelen, je voelt dat er diep in de huid dingen gebeuren en dat werkt nog dagen na. Je huid ziet er fris en nieuw uit. Een prachtige manier om op natuurlijke wijze je huid structureel te verbeteren samen met de producten die aangepast worden op je behoeften op dat moment in je gezichtsbehandeling.


Hoe vaak kan ik deze behandeling doen?

Wil je je huid gaan verstrakken, dan hebben wij een compleet plan van aanpak voor je klaarliggen. We werken in een kuurverband waarbij we een speciaal preparaat gebruiken dat je bindweefsel aanzet tot vernieuwing. Je kunt beginnen met minimaal 5 behandelingen die je 1x per week volgt (tot maximaal 15 behandelingen). Daarna volstaat een onderhoudsbehandeling van 1x per 2 maand. Ben je jonger en wil je je huid jong en stevig houden, dan hoef je niet te starten met een kuur maar kun je de behandeling met regelmaat toepassen tijdens een gezichtsbehandeling. Voor een behandelplan op maat en persoonlijk advies kun je een intakegesprek aanvragen waarbij we samen de mogelijkheden doornemen.